Lyppens & Schipper Juweliers

Heiligeweg 3, 1012 Amsterdam, Nederland Vraag routebeschrijving naar deze locatie op
Heiligeweg 3
1012 Amsterdam
Nederland
+31 206236572

3 recensies voor Lyppens & Schipper Juweliers

 • 1 recensie is verborgen: Toon alle recensies
 • Chris B.
  • 1
  • 27. Dec 2012

  Net langs geweest bij deze juwelier om mijn oud goud (mogelijk) in te wisselen voor een zegelring met familiewapen. Ik heb twee gouden armbandjes beiden van 18 karaats en eentje van 3 gram en de ander van 62 gram. Ik kreeg te horen, dat ik voor het goud maximaal rond de 1.100 euro zou krijgen. (zij wetende dat ik dit wel in ruil wilde doen voor een ander product uit hun winkel). Aangezien ik al van tevoren had gekeken op het internet en wist wat de dagwaarde van het goud was. Was ik enigszins teleurgesteld in het verschil wat ik eerder zelf berekend had. Dit zou namelijk betekenen, dat ik min. 500 á 600 euro zelf moest neerleggen voor mijn gewenste zegelring.

  Gelukkig heb ik mijn goud meegenomen en besloot ik het bij een juwelier op Kinkerstraat (Arabische) en daar kreeg ik te horen dat hij me 1.620 euro wilde geven voor hetzelfde goud. Ik heb mijn goud nog steeds niet verkocht (op advies van de juwelier), die vertelde dat de prijs nu laag was.

  Dit is mijn ervaring en ik sta ervan te kijken, dat dit soort praktijken gehanteerd worden bij zo'n juwelier, dit is namelijk 100% oplichting en ben blij dat ik niet onder de indruk was van hun stelligheid. Mijn advies is oppassen als u een soortgelijke handeling bij hun wilt doen. Mijn goud krijgen ze in ieder geval niet en ook niet de opdracht voor mijn zegelring.

  Ik heb telefonisch getracht om verhaal te halen en mijn nummer doorgegeven voor een mondelinge verklaring voor het enorme prijsverschil. Tot op heden ben ik niet teruggebeld. Mijn conclusie is dan ook zwijgen is toestemmen en hebben ze geen gebruik gemaakt van de geboden kans op wederhoor.

 • ESVB
  • 199
  • 4
  • 29. Jun 2012

  Dit is bij uitstek de beste juwelier van Amsterdam en dat al jaren! Voor degenen die geboren en getogen zijn in onze hoofdstad is het geen raar verhaal om ervan uit te gaan dat op een zeker moment je oma (en als ze geluk had met je opa) in deze juwelier heeft gestaan. Het heeft een magisch gevoel, je voelt dat ze het al jaren doen, het is er niet koud en kil… je voelt je welkom en het is duidelijk dat ze weten wat ze doen. Voor reparaties van je sieraden is er geen betere plek dan Lyppens! Of het nou een steentje is dat uitgevallen is of een verbuiging ze weten er raad mee en zullen je zo snel mogelijk op een goede manier van dienst zijn.