Restaurant Zina

Bosboom Toussaintstraat 70, 1054AV Amsterdam, Nederland Vraag routebeschrijving naar deze locatie op
Bosboom Toussaintstraat 70
1054AV Amsterdam
Nederland
+31 204893707nu open
ZINA betekent schoonheid. In restaurant ZINA komen de schoonheid en puurheid van de Noord-Afrikaanse keuken tot uiting in oog-en tongstrelende gerechten. De Tunesische en Marokkaanse keuken zijn beiden zeer rijk en gevarieerd. Maar ook de keukens van de rest van de Arabische wereld vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Kleurrijke en bijzondere specerijen en groenten, fijn lamsvlees<br/>en vooral veel vis in oneindig veel combinaties. Restaurant Zina werkt uitsluitend met ambachtelijke en verse producten en alles is zelfgemaakt van dressings tot ijs en bonbons. ZINA heeft een bijzondere wijnkaart met daarop een aantal heerlijke wijnen uit Tunesië en Marokko.<br/><br/>Restaurant Zina is modern en strak ingericht maar ademt daarnaast een echte oosterse sfeer. Zandkleurige muren, een golvend plafond, koperen kandelaars en bijzondere lampen uit Marrakech en mooie Arabische muziek geven je direct het gevoel van gastvrijheid uit Noord-Afrika. De eigenaar en chef-kok, Ab Tlili, komt oorspronkelijk uit Tunesië en woont en werkt al 20 jaar in Amsterdam. ZINA is zijn lang gekoesterde droom.<br/><br/>“In ZINA draait alles om kwaliteit en passie. Een avond in ZINA is echt genieten van het beste uit de Noord-Afrikaanse en Arabische keuken”.
Een persoonlijk bericht van Restaurant Zina

2 recensies voor Restaurant Zina

 • Paul D.
  • 749
  • 24
  • 29. Jul 2012

  Als je denkt aan een Arabisch restaurant in Amsterdam dan is de kans dat je eigenlijk denkt aan Bazar. Klopt natuurlijk ook wel een beetje maar er is zoveel meer. Zina bijvoorbeeld is een geweldig Oosters restaurant dat bovendien een tikje moderner is dan de meeste van haar concullega's.

  Je kunt hier genieten van echte Oosterse smaken in een zelfde soort sfeer. Opvallend genoeg hebben ze hier bijzonder veel verstand van wijn. Een mooie plek die het bezoeker meer dan waard is. Klein mindpuntje dan? Bazar is een stuk goedkoper.

 • MariaKroon
  • 150
  • 2
  • 17. Jul 2012

  Bij restaurant Zina hebben ze een Noord-afrikaanse en Arabische keuken. De inrichting is modern, maar toch heel oosters, de oosterse muziek maakt de sfeer helemaal af. Het is een fantastisch restaurant waarin je proeft dat de kok met liefde heeft gekookt. Je wordt vriendelijk ontvangen en de gastheer wist ons veel uit te leggen over de kaart en over de wijnen, die heel goed ook overwegend uit Noord-afrika kwamen. Als je van de Arabische keuken houdt is dit een goede plek om wat te gaan proeven, je betaald alleen wel iets meer dan gemiddeld maar dat is het zeker waard.