Eetlokaal van de Boer

Mathenesserstraat 2, Rotterdam, Nederland Vraag routebeschrijving naar deze locatie op
Mathenesserstraat 2
Rotterdam
Nederland

10 recensies voor Eetlokaal van de Boer

  • Alf K.
    • 397
    • 4
    • 22. Jun 2012

    Als je van biologisch eten houdt, moet je zeker eens langs gaan bij Eetlokaal van de Boer. het zit in Rotterdam West en ze hebben hier vrijwel alleen maar biologisch eten. De meeste producten worden besteld bij boeren uit de omgeving; dus lekker vers van het land! En dat proef je ook, want het eten smaakt hier inderdaad érg vers en lekker! Ik heb hier een keer een middagje zitten werken, onder het genot van een lekker belegd broodje en daarna nog een lekker taartje. Taarten bakken kunnen ze hier ook als de beste, zeg! De gerechte op het menu worden afgestemd op het seizoen. Dat is ook logisch, omdat ze alles vers bij de boer halen, maar het is ook erg leuk en verrassend! De kaart wisselt dus lekker vaak!

  • L. G.
    • 426
    • 6
    • 12. Jun 2012

    In Rotterdam West vind je dit gezellige Eetlokaal van de Boer. In dit restaurant proberen ze zoveel mogelijk eten biologisch te houden. De meeste producten komen rechtstreeks van het land.

    Er is gratis WiFi, dus je kunt hier ook lekker ongestoord werken en genieten van een lekker broodje of een kopje koffie.

    De broodjes zijn erg lekker en goed belegd. Ook de taartjes zijn een aanrader voor de lekkere trek! Wat ik erg leuk vind aan Proeflokaal van de Boer is dat de menu's seizoensgebonden zijn. De ingrediënten waar je uit kunt kiezen zijn dus elke keer anders!

    Jammer: op maandag en dinsdag gesloten.

  • Lucas Simons
    • 22
    • 4
    • 06. Jun 2012

    Onlangs heerlijk gegeten, vriendelijk personeel en een verfrissende blik op de kaart. Deze is dagelijks anders. Voor de 'echte durfals' dus. Maar dat krijg je dan ook uitbetaald in een prima avond!

  • Kees H.
    • 189
    • 5
    • 24. Mei 2012

    Heerlijke ongedwongen sfeer bij eetlokaal van de boer. We zijn hier nu twee keer wezen lunchen en dat viel zeker niet tegen. Wat meteen opvalt, is het ontbreken van een kaart. De kelner brengt je een drankje en de kok komt je vervolgens vertellen wat hij op dat moment in de aanbieding heeft. De laatste keer namen we beide de hamburger. Het vlees zelf was niet heel bijzonder van smaak, maar al de garnituren maakten dat met gemak goed. De muziek kan ook nog wel aan gewerkt worden want Vivaldi is een beetje zware kost. De prijzen zijn ook schappelijk. Zeker een aanrader in het westen!

  • Luis S.
    • 23
    • 4
    • 01. Mei 2012

    Spangen is mij iets te ghetto, maar laatst had ik een vriend uit het buitenland en we moesten snel in de buurt wat eten. Ik had eerder gehoord over het tentje net over de mathenesserbrug en besloot het eens te proberen.
    We werden bij binnenkomst meteen vriendelijke begroet en begeleid naar een tafel. De eigenaar vertelde over het menu, zijn visie van de zaak en kwaliteit en herkomst producten. De keuken is open dus gerechten worden dus erg eerlijk bereid. Het interieur is mooi maar eenvoudig.
    Met mooi weer is er ook een leuk terras aan de voorzijde. Soms zijn er thema events, dus houd de site of facebook pagina in de gate...

  • Danny Lelieveld
    • 314
    • 52
    • 15. Apr 2012

    Verbazingwekkend hoe ik hier samen met vriendin M. aan kwam lopen, en nog geen minuut nadat we ons op het terras geparkeerd hadden begroet werden met en lekker glas 'bubbels'. De daaropvolgende salade was ook geniaal (zelfs al was deze spontaan in elkaar gedraaid). Ik kan niet wachten om hier binnenkort een keertje 's avond te dineren.

  • Info I.
    • 1
    • 1
    • 27. Mar 2012

    Sinds de ontdekking van het Eetlokaal is dit onze vaste stek voor als er wat te vieren valt. Met gezelligheidsspecialist Sander, die tevens ook eigenaar, gastheer en superkok is, is elk diner een memorabel avontuur en weet je nooit van te voren wat de pot schaft. Het eten is elke keer weer een aangename (biologische) verrassing van de boer en vloeit de wijn rijkelijk. De homemade limoncello is ook echt een aanrader, maar let op, deze heeft er wel voor gezorgd dat we achterstevoren naar huis moesten fietsen. Gelukkig kan je dan 's morgens weer aanschuiven voor een op maat gemaakt katerontbijtje en kan je ook nog eens reserveren via Twitter. Helden!

  • Floor Drees
    • 612
    • 222
    • 30. Jan 2012

    Mijn vriendinnetje nam me mee naar dit betrekkelijk nieuwe restaurant in Spangen. Naar Eetlokaal's concept kun je voor het voorgerecht, hoofdgerecht en toetje steeds kiezen tussen 3 opties: vega, vlees of vis (goed, misschien niet heel relevant voor het nagerecht...). We namen allebei het vega pizzaatje van bladerdeeg als starter, daarna ging ik voor de aardpeer met roodloof, spruitjes en linzen. Vriendinlief ging voor de op de huid gebakken zeebaars met pastinaak en rode kool. Onderwijl genietend van droge, witte wijn en een flesje champagne-van-het-huis.

    We sloten af met chocotaart (ik) en creme brulee met een bolletje citroenijs (mijn tafeldame).

    Leuk detail: we kregen bij het verlaten van de toko elk een peer mee.

  • MoInRotterdam
    • 680
    • 100
    • 04. Jan 2012

    Als je binnenkomt bij eetlokaal Van de boer herinneren de aroma’s je aan de keuken van grootmoeder. De ingrediënten die in de keuken worden gebruikt zijn biologisch, seizoensgebonden en komen rechtstreeks van het platteland. Een menukaart met wisselende andere vega/vis/vlees voor- en nagerechten als resultaat. Ik koos voor de bloemkoolsoep en de griet en sloot het smaakspektakel af met een crème brûlée. Als gast van eetlokaal Van de boer geniet je buiten het lekkere eten en de fijne wijn ook van de ambiance, de vriendelijke service en de social(e) chef. Social, want met een Foursquare sticker op de deur (special bij 3e incheck) en herkent worden als Twitteraar voel je je als nerd hier compleet op je gemak. Ik kom snel weer eten!

  • Francesco
    • 231
    • 21
    • 24. Mei 2011

    Bijna alles wat er op de kaart van proeflokaal Van de Boer staat, wordt in de buurt van Rotterdam verbouwd of gemaakt en wordt rechtstreeks van de boer ingekocht. Hun ruime openingstijden en hun gratis WiFi maakt dit tot een perfecte werkplek. Het proeflokaal is van woensdag tot en met zondag geopend van 11 des ochtends tot 10 des avonds. Ook kan Van de Boer afgehuurd worden voor besloten feesten. Het is overduidelijk dat eigenaren Sander en Paul hart voor de zaak hebben.