Zinc Restaurant

Calandstraat 12, 3016CB Rotterdam, Nederland Vraag routebeschrijving naar deze locatie op
Calandstraat 12
3016CB Rotterdam
Nederland
+31 104366579nu open
Heerlijk en leuk eten bij Jos en Daniël Baris<br/>Aardbeien als er aardbeien zijn, zuurkool met gerookte zalm & witvis en altijd een kwak aardappelpuree.<br/><br/>In Zinc koken we met verse seizoensproducten in verrassende combinaties. Een kaart ontbreekt, wij vertellen u het menu liever persoonlijk. Eten wat de pot schaft dus, maar dan met keuze uit twee voor-, drie hoofd en vier nagerechten. De soep en puree worden aan tafel opgeschept. En de amuse? Die is van het huis.<br/><br/>Gastvrijheid is bij ons traditie, kom eens proeven!<br/><br/>Menu<br/>Wij hebben geen kaart, het menu wordt door ons aan tafel verteld. Iedere avond is er keuze uit twee voor-, drie hoofd- en diverse nagerechten. Natuurlijk vergeten wij ook de vegetariërs niet. Het menu wisselt om de twee weken en kost € 29,00 voor driegangen.<br/><br/>Openingstijden<br/>Zinc is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 18:00 uur. Op vrijdag en zaterdag werken we met twee rondes. De eerste ronde is van 18:00 uur tot 20:30 uur. De tweede ronde begint om 20:45 uur.<br/><br/>Locatie<br/>Ons restaurant is gehuisvest in een pijpenlaatje in het hart van het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. We zijn te herkennen aan het groentestalletje voor de deur en de groene overkapping erboven. Bij mooi weer hebben we terras op de stoep en aan de overkant van de straat. Parkeren na 18:00 uur is gratis.<br/><br/>Reserveren<br/>Het is aan te raden te reserveren. Reserveren kan telefonisch op nummer 010-4366579. Als wij er niet zijn kunt u uw gegevens inspreken, wij bellen u dan spoedig terug.<br/>
Een persoonlijk bericht van Zinc Restaurant

6 recensies voor Zinc Restaurant

 • QLP
  • 180
  • 7
  • Rotterdam
  • 28. Jun 2012

  Ik ben vandaag voor het eerst in Restaurant Zinc geweest, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was.
  Als je er voor het eerst binnenkomt vraag je misschien af waar je terecht bent gekomen. Het is klein en krap. Het ziet er heel erg verouderd uit en je weet niet precies wat je er mee moet.
  Maar zodra je eenmaal zit merk pas wat voor leuke sfeer er hangt. De bediening is ontzettend aardig en legt alles goed uit. Ze werken namelijk niet met een menukaart maar ze vertellen het menu gewoon. Ze werken altijd met verse seizoesnproducten, waardoor het menu nogal veranderd. Kortom een top avondje uit en super lekker eten voor een hele schappelijke prijs.

 • Tim S.
  • 112
  • 4
  • 14. Jun 2012

  Zinc is één van mijn favoriete restaurants in Rotterdam. Het restaurant staat bekend om de goede franse keuken waarbij altijd gebruik wordt gemaakt van seizoensproducten. Alles zelfgemaakt en lekker vers. Ze hebben er geen menukaart, ze werken hier met een wisselend 3 gangen menu. Maar er is altijd voldoende keuze en voor ieder wat wils. Ook is er vooraf altijd een mandje vers gebakken brood en een lekkere verrassende amuse. Het is heel simpel ingericht en je voelt je hierdoor echt een avond je in een frans huiskamerrestaurantje. Ze komen hier altijd langs met een pannetje met de lekkerste aardappelpuree die ik ooit gegeten heb.

 • Lucas Simons
  • 22
  • 4
  • 06. Jun 2012

  Onlangs nog heerlijk gegeten bij dit Frans geïnspireerde restaurant. Alle gangen waren van kwaliteit, verrassend en voorzien van een goed glas wijn. En dat in een huiselijke sfeer met open keuken, voor een redelijke prijs. Één om terug te komen.

 • Jorg O.
  • 9
  • 4
  • 14. Mar 2012

  Gisteren met een vriendin naar Zinc geweest. Veel goeds over gehoord, dus hooggespannen verwachtingen! De kratten verse groenten voor de deur voorspelden veel goeds en ook de sobere maar leuke inrichting vond ik erg fijn om te zien.

  De bediening is aardig, relaxed. Geen overdreven netheid, maar je gewoon gedragen als gastheer. Niks geforceerd. Dat beviel mij wel. Soms, maar heel soms, was het iets kort door de bocht: of we nog een kop thee wilden, anders kon de machine vast schoongemaakt worden. Maar we zaten toen ook gewoon al erg lang na te tafelen.

  Het eten was zeer goed! Ook niet hoogdravend, maar lekker en vers. Elke week een nieuwe kaart met seizoensgerechten, die nergens te lezen valt maar aan tafel wordt verteld. Vlees en vis. Onze ober vergat even de vega optie, maar herpakte zich snel toen we erom vroegen... die optie was er natuurlijk ook gewoon! Ook hier: ongeforceerd en gewoon relaxed.

  Ik denk dat het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat we op een gegeven moment een muis (geen rat) over de vloer zagen lopen. Daardoor twijfel ik een beetje aan de hygiëne van de twee open keukens, maar in het eten merkten we daar helemaal niks van.

  Aanrader!

 • MoInRotterdam
  • 680
  • 100
  • 08. Mar 2012

  Gisteren hier voor het eerst gegeten. Het begon al goed, een plekje voor de auto voor de deur! Zinc is een schattig, klein zaakje met bakken vol verse producten buiten uitgestald. Een lekkere fles wijn op tafel en al snel werden we verrast met wat brood en een amuse van appel met avocado. Als voor- en hoofdgerecht koos ik voor de vis. En zoals mij was verteld kwamen ze al vrij snel langs met de pan aardappelpuree, die ook voortreffelijk smaakte. Het eten is met zorg bereid en wordt mooi opgemaakt. De bediening is vriendelijk en door de akoestiek en de uitstraling van het pand waan je je in een Franse bistro. Een must-go voor alle Rotterdammers.

 • Floor Drees
  • 612
  • 222
  • 16. Feb 2012

  Gister nam mijn 'date' me mee naar Zinc, blijkbaar heel bekend om haar Franse keuken. Met-zonder opties voor veggies. Hoewel de starter van het huis, pesto paddestoelen soep met knoflookcroutons, wel vegetarisch was. Bij navraag aan de uiterst charmante Vlaamse ober bleek dat de koks graag wat voor me klaarmaakten, of ik misschien iets niet lustte. Mijn hoofdgerecht bestond uit zwarte noodels met paksoi, venkel en een eitje. Tafelheer genoot van zijn zalmtartaartje. Bij wijze van hoofgerecht at hij een hertenbiefstuk op een soort couscoustaartje en kreeg ik een linzen-wortel torentje, gegrilde groenten met geitenkaas, walnoten en een balsamicodressing. Heerlijk.
  Zoals mijn gezelschap al voorspelde loopt er regelmatig iemand langs om je wat aardappelpuree of een andere sidedish, zo uit het pannetje, aan te bieden.

  Het was een bijzonder gezellige avond, in een sober, no-nonsense Fransig tentje. Een aanrader.