Vapiano Restaurant

Oosterdokskade 145, 1011DL Amsterdam, Nederland Vraag routebeschrijving naar deze locatie op
Oosterdokskade 145
1011DL Amsterdam
Nederland
+31 204201825

4 recensies voor Vapiano Restaurant

 • Paul D.
  • 749
  • 24
  • 10. Mei 2012

  Om er te komen volg je vanaf de hoofdingang van het Centraal Station Amsterdam, de borden naar de openbare bibliotheek en naar NEMO (0,5 km=10 minuten lopen). Het gebouw van NEMO, dat de vorm heeft van een groen schip zie je al snel liggen.
  Bij binnenkomst krijgt iedere klant een pasje. Dat pasje gebruik je om bestellingen te plaatsen, maar je hebt het ook nodig om af te rekenen.
  Het restaurant bestaat uit twee lagen, waarvan de 1e verdieping uitzicht biedt op het water en op de grote hal van de bibliotheek, terwijl er op de begane grond ook buiten gegeten kan worden. De ruimte van de eerste verdieping is groot en dat moet ook wel want het kan er zeker ’s avonds, erg druk zijn. Opvallend is dat er in het restaurant overal potjes staan met Marlolein en Basilicum.
  De bediening is prettig en vooral efficiënt. Als je een pizza bestelt, wordt deze ter plekke gemaakt en om je te laten weten dat je het gerecht op kunt halen, krijg je een buzzer mee, die laat weten wanneer de pizza klaar is. Zo hoef je niet bij de counter te blijven wachten en kan je vast gaan zitten met een drankje of een salade, (die óók ter plekke helemaal vers gemaakt wordt….)
  De keuken is behoorlijk uitgebreid en vooral vers. Je kunt er verschillende soorten salades (7), pasta’s (20), en pizza’s (17) bestellen en dit alles afsluiten met diverse toetjes (8). Er is een uitgebreide wijnkaart. Maar ook liefhebbers van bier, koffie, thee, sapjes, smoothies, water en frisdranken, komen ruimschoots aan hun trekken.
  En tot slot voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor € 25,- heb je een uitgebreide maaltijd in een prima ambiance, met voor- en hoofdgerecht, toetje, 2 wijntjes en koffie toe!! De keuken is geopend van 11.00 t0t 23.00…………….

 • Stolk T.
  • 359
  • 9
  • 01. Mar 2012

  Vapiano is een Italiaans restaurant, dat wat mij betreft een goede kwaliteit levert , zeker in verhouding met de prijs. Voor zover ik weet is alles vers, wat natuurlijk weer beter is voor de gezondheid. De inrichting van het restaurant vind ik prima in orde. Het nadeel is dat er geen bediening is, maar dat je in de rij moet staan om je eten op te halen. Dit kan soms wel wat meer tijd in beslag nemen, maar over het algemeen kan je vrij snel aan het eten beginnen. Wat mij betreft een prima restaurant, waar je voor weinig geld snel en goed wat kunt eten.

 • Francesco
  • 231
  • 21

  juist naast de nieuwe openbare bibliotheek van Amsterdam ligt de Amsterdamse vestiging van het italiaanse kwaliteits fastfood concept vapiano. bij vapiano kun je terecht voor hele goede pizza's en verse pasta gerechten. alles is vers, zelfs de pasta wordt in huis gemaakt met een grote pastamachine. deze pasta is ook te koop om mee naar huis te nemen, zodat je thuis ook van deze fantastische deegproducten kan genieten. bij binnenkomst krijg je een kaart waar een chip in zit. alles wat je vervolgens meeneemt in een buffet-achtige keuken, komt op deze kaart te staan. wanneer je het pand verlaat lever je de kaart in en kan alles afgerekend worden. er is dus geen bediening welke je drank en spijzen aan tafel zal komen brengen, dat moet je zelf doen. hierdoor kunnen ze de verse gerechten wel voor hele scherpe prijzen aanbieden. ook kan je hier terecht voor een lekker glas prosecco of heerlijke huisgemaakte tiramisu.

 • KimS
  • 355
  • 24
  • 04. Nov 2011

  Zo ongeveer naast de nieuwe bibliotheek ligt Vapiano. Je kunt hier goed Italiaans eten (alles is vers!) voor een zeer lage prijs (denk aan 5 euro voor een pizza margerita).

  Daar staat wel tegenover dat ze hier met een apart systeem werken… Je krijgt bij binnenkomst een kaart, waarmee je zelf moet gaan bestellen. Je bestellingen worden op deze kaart gezet en je rekent daarna meteen af. Dat werkt prima, totdat je nog een drankje wilt halen…

  Het interieur ziet er goed uit, maar het is er soms wat lawaaierig. Al met al toch wel een plek om eens heen te gaan, want het eten voor de lage prijzen maakt veel goed.